OLWEN HOUSE / by Phu Nguyen

a-86.jpg
Appointment 2017
Client Private Owner
Completion 2018
Area 72 sqm

The owner of this house is a newly-wed young couple seeking a peaceful home to start a new journey of their life. This shall be a place to both do business and rest at the end of the tiresome working day.

The brief is to pact a studio for exhibition, wedding dresses, makeup and work space for the photographer within a 75-sqm land plot in a low-rise residential area surrounded by "blockhouses". The house can be approached by a narrow 2.5-meter alley.

D1 proposes a multi-floor structure, each floor has its own function: The first and second floor are for workspace combined with the wedding dress exhibition. The third floor is a gathering space for the whole family. An elevator is moved propped up outside of the hallway, creating a disruption of movement, separating the working and showroom space, with the living space of the family. Space is designed to avoid feeling cramped while guaranteeing privacy. Elements of nature are added to ensure for tree viewing, birds chirping listening and sunshine seeing, and breezy feeling every morning.


OLWEN HOUSE

Danang, Vietnam